NEAMȚ: Preoții vor sprijin pentru reabilitarea Spitalului Vechi din Roman

Preoții din Roman vor să ajute și la vindecarea trupului, nu doar a sufletului. Aceștia, în întâlnirea consultativă pe care au avut-o cu primarul municipiului au cerut sprijin de la  pentru reabilitarea Spitalului Vechi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Preoții mi-au solicitat sprijin pentru demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Spitalului Vechi, o investiție estimată la 35 milioane de euro. De asemenea, i-am asigurat de sprijinul administrației locale pentru vizita pe care Papa Francisc o va face în zona Moldovei în acest an”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Proprietate a Parohiei “Precista Mare”, clădirea Spitalului Vechi din Roman a trecut, în 2011, în administrarea directă a Centrului Eparhial Roman, decizie luată de Adunarea Eparhială.

În 2015, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prezenta un proiect de reabilitare a Spitalului Vechi și transformarea într-un așezământ social – medical care să cuprindă un centru medical care să le ofere asistență medicală bolnavilor și un azil pentru persoanele în vârstă.

De ani de zile însă, la fiecare început de an se discută în întâlnirea consultativă de la Primăria Roman despre acest proiect și cam atât, piedicile fiind de tot felul, de la blocajul birocratic la sursele de finanțare.

PUBLICITATE