NEAMȚ: Preoții din Protopopiatul Roznov au un nou protoiereu (FOTO)

Joi, 12 decembrie 2019, a avut loc ședința lunară a preoților din cadrul protopopiatului Roznov (Arhiepiscopia Iașilor), întâlnire ce a fost prezidată de Înalpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de părintele consilier administrativ Andrei Atudori.

Vizita ierarhului a fost prilejuită de împlinirea vârstei de pensionare a părintelui protopop Țoc Vasile, acesta primind „Crucea Moldavă” ca semn de distincție și apreciere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul întâlnirii, părintele Vasile Țoc prezentat o dare de seamă a activității sale de protopop desfășurate până în prezent, după care IPS Părinte Mitropolit Teofan i-a mulțumit pentru implicarea atentă în viața fiecărei parohii, pentru dragostea părintească de a ține uniți, ca într-o familie, preoții slujitori, pentru osteneala zidirii unui centru social, pentru râvna în împlinirea îndatoririlor, dar și pentru tactul său pastoral în rezolvarea problemelor.

Încununarea întregii activități a părintelui protopop Vasile Țoc a fost răsplătită de IPS Mitropolit Teofan prin oferirea „Crucii Moldave”, ca semn de distincție și apreciere.

În urma unei analize minuțioase a candidaților eligibili pentru ocuparea funcției de protoiereu al Protopopiatului Roznov, înaltul ierarh a decis ca preotul Bogdan Frăsilă de la Parohia Podoleni II să ocupe această funcție.

Având funcția de inspector eparhial la Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Bogdan Frăsilă s-a evidențiat cu o activitate și o experiență bogată în cadrul misiunii încredințate, beneficiind și de o colaborare strânsă și rodnică cu IPS Mitropolit Teofan în această direcție.

Înaltul ierarh și-a exprimat dorința ca noul părinte protoiereu să împlinească misiunea de a reprezenta dorințele preoților din protopopiat și de a le armoniza cu viziunea ierarhului, aceea de a împlini în arealul protoieriei cât mai multe proiecte misionar-culturale, evenimente pastorale și activități duhovnicești.

Ședința s-a încheiat cu hirotesia întru protoiereu a părintelui Frăsilă Bogdan și prezentarea ordinii de zi a ședinței lunare. La final, preoții protopopiatului Roznov i-au mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan pentru purtarea de grijă părintească, l-au felicitat pe părintele protoiereu Țoc Vasile pentru întreaga sa activitate, iar noului părinte protoiereu Frăsilă Bogdan i-au urat să continue pe aceeași linie a dragostei părintești și de apropiere de cele sfinte.
(Preot dr. Vasile Iulian, Chintinici-Roznov).

PUBLICITATE
SURSĂMitropolia Moldovei