Neamț: Premiul I pentru Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”

Vremea sărbătorilor de iarnă este pentru cei mai mulţi perioadă de odihnă, de refacere a energiilor pierdute peste an. Pentru membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”,însă, vremea sărbătorilor de iarnă este una a muncii, a trudei zilnice pe altarul artei tradiţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imediat după celebrarea Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri, „Floricică de la munte” a pornit colinda prin judeţ, dar şi prin ţară. Publicul din Iaşi, Bacău, Roman, Târgu Neamţ şi din multe comune din Neamţ a putut admira suita de tradiţii şi obiceiuri moştenite din străbuni pe care artiştii ansamblului le aduc pe scenă şi în inima celor care-i privesc.

Aprecierea muncii şi valorii grupului artistic aparţinând Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ nu s-a concretizat doar în invitarea lor în diverse spectacole şi festivaluri. Ci şi în premii.

Recent, a avut loc la Galaţi, la Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă „Tudor Pamfile”, manifestare la care Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” a strălucit din nou, strădania artistică fiind recompensată cu Premiul I. 

Se cuvine, astfel, să aducem felicitări colegilor noştri de la ansamblu, dansatori şi muzicieni păstoriţi de Călin Corai (conducerea muzicală) şi Dedilia Popovici (conducerea artistică)! – este mesajul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

PUBLICITATE