NEAMȚ: Prăpăd la Ortopedie. 4 medici au fost reținuți

ACTUALIZARE: NEAMȚ: Oficial! DGA, în cazul medicilor șpăgari: se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ACTUALIZARE (ora 22:00): Al cincilea medic, dr. Borș, încă se află la audieri. Cel mai probabil va primi și acesta mandat de reținere.

Prăpăd la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Conform surselor noastre, 4 medici din Secția de Ortopedie, duși la audieri după perchezițiile de astăzi, au fost reținuți.

Potrivit unor surse medicale, mâine va fi convocat comitetul director al Spitalului Județean, în ședință extraordinară, pentru a asigura continuitatea actului medical.

Reamintim că ofiţerii DGA au desfășurat astăzi, 5 martie, începând cu ora 10:30, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgență din Piatra-Neamţ, fiind vizaţi medicii de la Secţia de Ortopedie şi un medic din Ambulatoriul de Specialitate – Serviciul de Chirurgie.

Anchetatorii au făcut demersurile în prezența a doi juriști ai spitalului.

Perchezițiile s-au desfășurat atât în Policlinică (la dr. Borș) cât și în spital. Neoficial, se pare că percheziții au fost și la locuințele unor medici.

Conform surselor noastre, anchetatorii au cerut documente din luna noiembrie 2018 (registre de consultații, registre de internări, anumite devize după șuruburile, tijele, plăcile pe care le foloseau).

Se pare că ar fi vorba și despre un semnal de alarmă tras acum o săptămână după un control de la CAS, care ar fi găsit ceva în neregulă la Ortopedie (eliberare de concedii medicale, dosare de pensionare anticipată).

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Codruţ Munteanu, în Secția de Ortopedie au mai rămas 2 medici ortopezi, Gherghel și Caranfil (șeful de secție).

Ceilalți medici au plecat la audieri. În această seară, patru dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

PUBLICITATE