NEAMȚ: Poți economisi peste 1.000 de lei dacă îți schimbi furnizorul de gaze

Într-o analiză efectuată de Asociația Energia Inteligentă (AIE) privind impactul alegerii celei mai bune oferte de gaze, odată cu liberalizarea pieţei pentru consumatorii casnici de la 1 iulie, comparativ cu ofertele furnizorilor actuali de gaze, se constată că economia cea mai mare s-ar obține în mediul rural, unde aceasta poate să ajungă la echivalentul a trei pensii minime din România, luând în calcul un consum mediu de circa 30 MW/an.

A fost analizată care este diferența de preț dintre aceste trei cele mai bune oferte de pe piaţă și ofertele furnizorilor actuali pentru fiecare județ și sistem de distribuție din România. Comparaţiile făcute de AIE arată fără echivoc că alegerea uneia din cele trei cele mai bune oferte ar duce la realizarea unor economii anuale mari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, dacă îşi schimbă furnizorul actual, locuitorii judeţului Neamţ, care acum primesc gaze de la compania Gordun Gaz, ar avea mult de câştigat.

Dacă aleg oferta AIK Energy ar face o economie anuală de aproximativ 1.189 lei, în cazul ofertei Restar Energy economia realizată anual s-ar ridica la 1.099 de lei, iar în varianta optării pentru oferta Energy Gas Provider, într-un an s-ar economisi 1.087 de lei.

Calculele sunt făcute pentru un consum mediu de 25 MW/an.

Atenție! Înainte de a vă schimba furnizorul de gaze, vă recomandăm să citiți sfaturile Protecției Consumatorilor (vezi articolul AICI) dar și ce înseamnă, de fapt, liberalizarea prețului la gaze (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE