NEAMȚ: Pomenire de un an pentru părintele Antonie Jeflea (FOTO)

La împlinirea unui an de zile de la mutarea la Cer a părintelui Arhimandrit Antonie Jeflea, fostul stareț al Mănăstirii  cu hramul Nașterea Maicii Domnului din localitatea Giurgeni, a avut loc la această mănăstirea din localitatea nemțeană slujba Sfintei Liturghii și apoi rânduiala slujbei parastasului care au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. – informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alături de ierarh au fost prezenți părintele Pimen Costea, vicar eparhial, părintele consilier eparhial Serafim Huzdup, consilieri și inspectori eparhiali, diaconi, numeroși credincioși și foști fii duhovnicești.

ute de credincioși au participat astăzi, 17 februarie 2019, la Sfânta Liturghie și apoi la slujba de pomenire oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de un sobor de preoți și diaconi în memoria părintelui Antonie, fostului stareț al Mănăstirii Giurgeni.

În cadrul Liturghiei a avut loc o hirotonie întru ieromonah a ierodiaconului Efrem (Florin) Manolea, care l-a final a fost hirotesit și întru duhovnic. Tot acum, au mai fost hirotesiți întru duhovnici, părintele Sergiu Simionescu, slujitor al mănăstirii Giurgeni, părintele Dănuț Bogdan Palcău pentru Parohia Valea Ursului și părintele Costel Tudor Bogdan pe seama Parohiei Bătrânești, ambele parohii din Protopopiatul Roman.

După Liturghie a avut loc la mormântul împodobit cu flori rânduiala Parastasului pentru părintele Antonie, fostul stareț al vetrei monahale de aici. La final, părintele stareț Nicolae Dănilă a mulțumit Arhipăstorului pentru prezență și binecuvântare și a rememorat amintiri frumoase pe care le-a trăit alături de fostul stareț și părinte duhovnicesc. După acest moment emoționant, la poarta mănăstirii fiecare creștin dintre cei prezenți a primit un pachet cu ofrande întru pomenirea marelui duhovnic și fost stareț a mănăstirii.

sursa: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
foto: Facebook
PUBLICITATE