NEAMȚ: Polițiștii nemțeni, campanie în școli (FOTO)

Prevenirea violenței în școli, a delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț alături de cadrele didactice și reprezentanți ai Primăriei comunei Răucești au desfășurat o activitate pe linia prevenirii și combaterii violenței la Școlile nr. 1 și 2 din Răucești.

Activitățile de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor sunt măsuri proactive pentru asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ, dar şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de instruire a elevilor.

Cu ocazia întâlnirilor, în cele două unități de învățământ au fost abordate teme de interes general pentru elevi, precum prevenirea violenţei în mediul școlar, a consumului de droguri, alcool şi tutun, prevenirea absenteismului sau a abandonului şcolar, fiindu-le adresate elevilor recomandări despre ce tip de comportament trebuie adoptat pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, dar mai ales pentru prevenirea implicării lor în comiterea de fapte antisociale.

Discuţiile interactive purtate cu copiii s-au referit la recunoaşterea formelor de manifestare a violenţei, la modul de sancţionare a acesteia şi la identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual.

PUBLICITATE