NEAMȚ: Polițiștii locali din Piatra-Neamț: Au prins 19 cerșetori, au amendat 14 (FOTO)

În data de 21.11.2019, între orele 06.00 – 22.00, la nivelul Birourilor de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț, s-a organizat și desfășurat o acțiune  pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale. 

Patrule ale Poliției Locale Piatra Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț au depistat și identificat un număr de 19 persoane care apelau la mila publică,  iar 14 dintre acestea au fost sancționate contravențional.

Alte 13 persoane au fost amendate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială (Legea 61/1991R – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), valoarea totală a amenzilor aplicate în cele 27 de cazuri  fiind de 3.400 de lei.

Totodată, 67 de lucrători comerciali, de la tot atâtea unități de alimentație publică (baruri și restaurante), au fost atenționați cu privire la respectarea prevederilor articolului 2, punctul 22, din Legea 61/1991R (” servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor”).

De asemenea, miercuri, 20 noiembrie 2019, agenți ai Poliției Locale Piatra Neamț au acordat sprijin reprezentanților DelGaz Grid,  Poliției Municipiului Piatra Neamț și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, în cadrul unei ample acțiuni de depistare a furturilor de energie electrică sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea, în cartierul Văleni II din municipiul Piatra Neamț.

PUBLICITATE