NEAMȚ: Polițiștii, campanie pentru elevii din clasele a IX-a

Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț, implementează proiectul Mai Pregătiți pentru viață, proiect destinat creşterii gradului de informare, educare şi conştientizare a elevilor pentru prevenirea consumului de droguri, a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Proiectul de prevenire a consumului de droguri în şcoli și a delicvenței juvenile se adresează elevilor din clasele a IX-a, fiind centrat pe informarea acestora cu privire la răspunderea penală a minorilor, consecințele consumului de droguri dar și pe formarea de abilităţi de viaţă utile în adoptarea unui comportament non adictiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Principalele activități din cadrul proiectului vizează:

– Informarea/ instruirea de către specialiştii C.P.E.C.A. şi I.P.J. Neamţ, a cadrelor didactice din unităţile şcolare partenere, în vederea implementării proiectului.

– Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a părinţilor elevilor beneficiari direcţi ai proiectului, cu privire la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri.

– Creșterea nivelului de informare a elevilor din unităţile şcolare partenere ( clasa a IX-a) cu privire la delicvența juvenilă și consecințele consumului de droguri prin susținerea de către specialiştii C.P.E.C.A. Neamţ şi I.P.J. Neamţ a câte 2 activităţi la fiecare clasă de elevi înscrisă în proiect.

Prima activitate din cadrul proiectului instruirea de către specialiştii  Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț a cadrelor didactice înscrise în proiect, va fi realizată în data de 14 februarie 2020ora 13.00 în Sala Amfiteatru de la etajul I a Colegiului Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț.

Pentru susținerea demersului preventiv al proiectului, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț a sprijinit realizarea a peste 3.000 de materiale de informare (pliante, afişe, ghiduri și flyere).

PUBLICITATE