NEAMȚ: Poliţişti prezenţi la orele de dirigenţie (FOTO)

Poliţiştii Postului de Poliție Brusturi au participat la o oră de dirigenție dedicată informării și educării tinerilor în sensul respectării legii.

În cadrul activităţii desfășurate sub sloganul “Sănătatea și libertatea sunt cele mai de preț lucruri din viață”, elevii clasei a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Brusturi au primit răspunsuri legate de prevederile Codului Penal și de Procedură Penală, referitoare la răspunderea penală a minorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru buna înțelegere a rolului Poliției în comunitate, polițiștii prezenți au explicat copiilor noțiuni legate de sesizarea penală, fazele urmăririi penale şi fazele procesului penal.

Desfăşurarea activităţii a avut un permanent caracter interactiv, informațiile transmise beneficiind de un feedback pozitiv din partea copiilor prezenți care au mărturisit că se gândesc ca pentru viitor să urmeze cariera de polițist.

Activitatea s-a desfășurat conform Programului local de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, prioritate a Poliției Române.

PUBLICITATE