NEAMȚ: Polițiști agresați de 2 scandalagii. Unul spart cu capul geamul autospecialei

Un bărbat din Cordun este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Ieri, 6 august, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați cu privire la faptul că pe terasa unei societăți comerciale din Cordun, mai multe persoane tulbură ordinea și liniștea publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajul de poliție s-a deplasat la locul indicat în sesizare, constatând faptul că persoanele aflate pe terasă nu respectau regulile de distanțare fizică și măsurile de protecție individuală prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În momentul în care li s-a adus la cunoștință prevederile legale încălcate, un bărbat de 36 de ani, din Cordun, ar fi lovit pe unul dintre agenții de poliție peste mâna în care ținea telefonul mobil.

De asemenea, un alt bărbat de 34 de ani, ar fi adresat amenințări cu acte de violență ambilor polițiști.

În continuare, bărbatul de 36 de ani a fost încătușat și introdus în autospeciala de poliție pentru a fi condus la sediul poliției, în vederea luării măsurilor legale, moment în care a spart cu capul geamul portierei din spate a autospecialei.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

În cursul acestei zile, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, care a dispus extinderea cercetărilor față de bărbatul de 36 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Astfel, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul celuilalt bărbat fiind dispusă cercetarea în stare de libertate.

Totodată, persoanele prezente pe terasa societății au fost identificate de polițiști și sancționate contravențional conform prevederilor Legii 55/2020.

PUBLICITATE