Neamț: Poliția Rutieră declară război șoferilor beți. 4 rețineri în această săptămână

Poliția Rutieră „declară război” conducătorilor auto prinși sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu mai puțin de 4 șoferi băuți au fost reținuți în această săptămână în județul Neamț, ultimul având o îmbibaţie alcoolică de 2,60 gr/l alcool pur în sânge.

În ultimul caz, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 29 de ani, din Agapia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 14 noiembrie, poliţiştii rutieri au intervenit la un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane, produs în  localitatea Bălţăteşti.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul de 29 de ani a condus un autoturism pe DN15C din direcţia de Târgu Neamţ–Piatra Neamţ şi a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, condus în aceeaşi direcţie de către un bărbat de 31 de ani, din Bălţăteşti, care s-ar fi angajat în efectuarea manevrei de schimbarea a direcţiei de mers la stânga, fără a se asigura.

În urma impactului a rezultat accidentarea bărbatului de 31 de ani cât şi a unui pasager din atelaj, un bărbat de 35 de ani, din Bălţăteşti.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,05 mg/l pentru conducătorul auto şi de 0,87 mg/l pentru conducătorul atelajului. În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 15 noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au stabilit că la momentul producerii accidentului, bărbatul de 29 de ani avea o îmbibaţie alcoolică de 2,60 gr/l alcool pur în sânge, fapt pentru care faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Neamţ.

Acesta va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

„Având în vedere că în această săptămână 4 persoane au fost reţinute pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, reamintim cetăţenilor că nu vom tolera astfel de fapte, cu un grad ridicat de pericol social, continuând să fim fermi în aplicarea legii.”ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

PUBLICITATE