NEAMȚ: Poliția Locală Piatra-Neamț – Drept la replică

În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul intitulat ” Poliția Locală Piatra-Neamț interzice accesul la manifestările publice”, publicat  în ziarul dvs. on line – Știri-Neamț.ro, în data de 09.05.2019, vă precizăm următoarele:

Poliția Locală Piatra Neamț a acționat în conformitate cu Legea 155/2010, art. 6 (lit. n) și art 7 (lit. d și f) – Legea Poliției Locale și H.G. 1332/2010 (Regulamentul de Organizare și Funcționare al Poliției Locale) care prevăd că Poliția Locală acordă sprijin instituțiilor Poliției Naționale și Jandarmeriei Române, așa cum a fost și în cazul ceremoniei militare și religioase desfășurată în data de 09.05.2019, la Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț și dedicată semnificațiilor zilei de 9 mai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe lângă forțele de menținere a ordinii și liniștii publice, la manifestare au participat și reprezentanții Garnizoanei Piatra Neamț, aceștia fiind și organizatorii acestei ceremonii. Garnizoana Piatra Neamț a solicitat sprijin Poliției Locale Piatra Neamț pe linie de ordine publică cât și pe linie de siguranță rutieră. De asemenea, organizatorii au dispus la fața locului diferite măsuri cu privire la modul de desfășurare al evenimentului, inclusiv în privința accesului în zona de desfășurare a ceremoniei propriu zise.

În acest sens, 2 lucrători din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, au fost dispuși în dispozitiv, pe 2 dintre căile de acces în Cimitirul Eroilor, având sarcina de a nu permite intrarea persoanelor în respectiva zonă, în vederea preîntâmpinării unei eventuale tulburări a ordinii și liniștii publice. Alți 2 lucrători din cadrul Biroului Siguranță Rutieră au sprijinit structura  Biroului Rutier – Poliția municipiului Piatra Neamț, în vederea limitării accesului auto și dirijarea traficului rutier și pietonal.

În concluzie, Poliția Locală nu a interzis accesul la această manifestare niciunui cetățean , respectând cerințele organizatorilor.
Solicităm preluarea acestui drept la replică în condiţii similare de vizibilitate în cadrul publicaţiei ”Știri-Neamț.ro”.

 

09.05.2019

Compartiment Secretariat și Relații cu Publicul

PUBLICITATE