NEAMȚ: Poliția Locală Piatra-Neamț, amenzi pentru înjurături, scandal, cerșetorie

153 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 20.050 lei, au aplicat polițiștii Poliției Locale Piatra Neamț în perioada 11-17 martie 2019.

Cele mai multe dintre acestea, în număr de 86, le-au primit persoanele care au proferat injurii și au provocat scandal în public, au consumat băuturi alcoolice în locuri nepermise sau care au apelat la mila cetățenilor ori au tulburat liniștea și ordinea publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dintre sancțiunile aplicate, 54 au fost pentru apelarea la mila cetățenilor. În același context au fost identificate 50 de persoane care au încălcat legislația privind actele de identitate și au fost amendați doi adulți pentru că nu au luat măsuri în ceea ce privește supravegherea minorilor.

Tot în această perioadă s-a acționat pentru identificarea persoanelor fără locuință pentru ca acestea să fie conduse mai apoi în centrele speciale ale Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț.

Pe 11 și 12 martie 2019 s-a acordat sprijin lucrătorilor din cadrul DAS Piatra Neamț pentru depistarea unui bărbat în vârstă de 55 de ani, care împreună cu familia sa locuia într-un adăpost improvizat  pe malul Bistriței. Aceștia au fost cazați în Centrul Social Împreună.

Cu aceeași ocazie au mai fost găsite alte 5 persoane, 2 adulți și trei minori, care de asemenea își amenajaseră un adăpost improvizat în aceeași zonă, pe strada Ecaterina Teodoroiu, motivând că nu au o locuință. Și acestea fost conduse spre a fi cazate în Centrul Social Împreună.

Pe data de de 15 martie 2019, la ora 17.00, o patrulă a Poliției Locale Piatra Neamț, care se afla în timpul serviciului pe strada Ecoului a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 24 de ani, că a fost lovit, fără motiv, de către o persoană de sex masculin. Respectivul a fost găsit, după semnalmente, pe strada Burebista și a fost condus, împreună cu partea vătămată și cu martorul ocular, la sediul instituției Poliției Locale.

În urma legitimării s-a stabilit identitatea agresorului, în vârstă de 35 de ani. Acestuia i s-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii de lovire după care a fost condus și predat polițiștilor de la Poliția Municipiului Piatra Neamț în vederea continuării cercetărilor și a luării măsurilor legale”, precizat Eugen Pancu, director al Poliției Locale Piatra Neamț.

PUBLICITATE