NEAMȚ: Poliția Locală Piatra-Neamț, amenzi de 11.520 de lei într-o zi

Joi, 25 iulie 2019, la nivelul Birourilor de Ordine Publică 1 și 2 din cadrul Poliției Locale a Municipiului Piatra Neamț, în parteneriat cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială,  s-a organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale.

S-au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.520 de lei , dintre care 20 de sancțiuni pentru provocare de scandal și  consum de băuturi alcoolice în locuri neautorizate de pe domeniul public și 28 de sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, au fost depistați și atenționați cu privire la respectarea HCL 7/2010, 31 de proprietari de câini de companie.

Reamintim că potrivit Legii 61/1991R, încălcarea normelor de conviețuire socială, provocarea de scandal și consumul de alcool pe domemiul public sau apelarea la mila publicului se sacționează contravențional cu amenzi a căror valoare este cuprinsă între 100 și 1000 de lei.

Conform HCL 7/2010 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică – persoanele care scot câinii la plimbare au obligația să strângă reziduurile acestora. În caz contrar, acestea pot fi sancționate contravențional, cu amenzi de la 100 la 300 de lei.

PUBLICITATE