NEAMȚ: Poliția a întrerupt un botez și a amendat alte 164 de persoane care nu purtau mască

În ultimele 24 de ore, aproximativ 100 de polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 96 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 111 de mijloace de transport și au fost legitimate 881 persoane.

Echipele de control au depistat 164 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, 3 sancțiuni contravenționale au aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Alte 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 24.000 de lei.

Pe parcursul derulării acţiunilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (botez) în incinta unui local public din localitatea Valea Ursului, la care participau aproximativ 90 de persoane.

Echipajul de poliție împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, s-au deplasat la fața locului, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât și administratorului localului public au fost sancționați contravențional de polițiști cu amenzi în cuantum total de 6.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

PUBLICITATE