NEAMȚ: „Pistolarul” din Piatra-Neamț, urmărit internațional, prins de polițiști

La data de 5 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe o stradă din Piatra Neamț, un tânăr de 27 de ani, pe numele căruia era emis de Judecătoria Piatra-Neamț un mandat de arestare preventivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tânărul din Piatra-Neamț era urmărit internațional de autorități sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în modalitatea deţinerii sau portului fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi participaţie improprie la fals intelectual.

Investigațiile au arătat că, la data de 2 august 2018, în timp ce se afla pe o stradă din Piatra-Neamț, tânărul ar fi amenințat cu acte de violență o altă persoană și ar fi tras mai multe proiectile cu un pistol tip airsoft asupra autoturismului acesteia.

Ulterior, tânărul a revenit în aceeași locație și ar fi proferat amenințări persoanelor care au asistat la acel eveniment, în scop de intimidare, pentru nu furniza informații polițiștilor.

La data de 3 august 2018, polițiștii au descoperit la domiciliul acestuia o armă neletală de autoapărate, supusă autorizării și 36 de cartușe.

În continuarea cercetărilor, în zilele de 30 iunie 2018, 2 și 3 august 2018, tânărul le-ar fi furnizat polițiștilor o identitate falsă prin întrebuințarea identității reale a unei alte persoane.

Acesta a fost prezentat Judecătoriei Piatra-Neamț, care a confirmat mandatul de arestare preventivă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

În activități au fost angrenați și polițiști locali din cadrul Primăriei municipiului Piatra-Neamț.

PUBLICITATE