NEAMȚ: Peste 90 m.c. de material lemnos, confiscat de polițiști

În perioada 13–15.02.2019, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Neamţ au acţionat pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor silvice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în urma controalelor specifice şi a activităţilor executate, poliţiştii au confiscate peste 90 mc de material lemnos în valoare de aproximativ 25.000 de lei. De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni şi au fost aplicate 16 contravenții  conform Legii nr. 171/2010 R, în valoare de peste 40.000 de lei.

Exemple :

La data de 13.02.2019, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice-I.P.J. Neamţ împreună cu lucrători ai Direcției Silvice Neamț, în urma unui control efectuat la un depozit ce aparţine unei socităţi comerciale din Bicaz-Chei, au descoperit volumul de 24 mc lemn rotund rășinoase, fără documente de proveniență. Întreaga cantitate a fost confiscate, iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 6000 de lei.

La aceeaşi dată, poliţiştii au executat un controale şi la două societăţi comerciale din Taşca, ce au obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Aici, poliţiştii au constatat lipsa a peste 45 mc lemn, fără documente justificative, fapt pentru care au confiscate valoric întreaga cantitate, de aproximativ 8500 de lei. Totodată, reprezentanții societăților respective au fost sancționaţi cu amendă de 10.000, respective de 7000 de lei.

Poliţiştii vor continua astfel de acţiuni şi în perioada imediat următoare.

PUBLICITATE