Neamț: Peste 7.300.000 de lei pentru Spitalul Județean. Reabilitare-consolidare Pavilion Oncologie

Un proiect de hotărâre ce se va afla pe masa consilierilor județeni la ședința de joi, 29 noiembrie, prevede aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) aferentă obiectivului de investiții de interes
județean ,,Reabilitare-consolidare Pavilion Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Valoarea totală a proiectului este de 7.359.061,64 lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj (4.729.538 lei – inclusiv TVA), cu o durată estimată de execuție a lucrărilor de 14 luni.

Imobilul în care funcționează secția de oncologie si dermato-venerice este compus din două tronsoane construite in etape diferite, primul fiind construit in anul 1938, iar in anul 1968 fiind adaugat al doilea tronson.

Prin realizarea obiectivului de investitii se urmareste cresterea suprafetei utile a Pavilionului de oncologie, reusind astfel sa se creeze spatii de cazare si de desfasurare a actului medical, in conditii care sa respecte normele si standardele in vigoare.

Valoarea totala estimata conform devizului general de lucrari este de 7.359.061,64 lei cu TVA, din care C + M in valoare de 4.729.538 lei cu TVA, sume ce vor fi asigurate din bugetul judetului Neamt, durata de realizare fiind estimata la 14 luni. – notează expunerea de motive a proiectului.

Lucrarile de interventie constau in extinderea constructiei pe fatada posterioara, pentru obtinerea spatiilor necesare circulatiei, prin realizarea a trei pasarele de acces/evacuare pentru targi, carucioare persoane nedeplasabile si a unei anexe pentru asigurarea circuitelor alimentare la etajul 1, in conformitate cu normativele in vigoare.

Structura de rezistenta va fi alcatuita din cadre metalice cu stalpi si grinzi din europrofile, contravantuite vertical si orizontal.

Prin dezafectarea unor pereti exteriori de la etajul 1, se vor crea spatii pentru saloane si rezerve cu grupuri sanitare proprii, ce vor asigura serviciile medicale pentru un numar de 51 de paturi.

Dupa realizarea masurilor de interventii la structura existenta si a lucrarilor de extindere de pe fatada exterioara a constructiei, se va trece la executia sarpantei, unitara pentru intreaga cladire, in patru ape ce va respecta specificul arhitectural al zonei.

Invelitoarea se va realiza din tabla tip tigla, cu parazapezi si elemente de preluare si dirijare a apelor din precipitatii.

PUBLICITATE