NEAMȚ: Peste 600 de amenzi într-o săptămână. 83 de șoferi au rămas pietoni

În perioada 20– 26 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o amplă acțiune prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.

În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (306 au fost pentru viteză neregulamentară, 48 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 25  bicicliștilor, 11 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 12 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice)

Au fost reținute 83 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

PUBLICITATE