Neamț: Peste 50 de infracțiuni și aproape 300 de amenzi în zilele Crăciunului

În zilele Crăciunului, polițiștii nemțeni au fost la datorie pentru siguranța comunității, intervenind la aproape 250 de evenimente. Peste 50 de infracțiuni au fost constatate și au fost aplicate aproape 300 de de amenzi pentru ilegalitățile depistate în urma acțiunilor, iar 30 de șoferi au rămas temporar fără permis de conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cele trei zile, circa 600 de poliţişti au acționat, la nivel județean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

S-a intervenit la 260 de evenimente, dintre care 232 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma infracțiunilor constatate, 27 de persoane sunt cercetate, iar față de 6 au fost dispuse măsuri restrictive de libertate.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 273 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 108.000 de lei, dintre care 62 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind angrenate în această perioadă 10 autospeciale cu aparatură radar

În urma abaterilor constatate la regimul rutier, 30 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, majoritatea fiind reținute pentru exces de viteză (20).

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii nemțeni vă recomandă

Având în vedere faptul că cei mai mulți dintre copii se află în vacanţa de iarna şi pentru a nu trece prin anumite situaţii ce ar putea să le afecteze sănătatea ori viaţa, ar fi bine să țină cont de sfaturile și recomandările pe care vi le dăm cu toată dragostea şi grija noastră, noi cei ce suntem îmbrăcaţi în haină albastră şi care veghem zi de zi asupra voastră, alături de părinţi, profesori şi prieteni.

Sfaturi pentru copii
 Când sunteţi singuri este bine să nu purtaţi cheia de la intrarea în locuinţă la vedere şi nici să o ascundeţi în locuri unde ar putea fi găsită uşor de răufăcători, care astfel pot intra în locuinţa voastră.
 Niciodată nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri, uşa trebuind să fie încuiată şi asigurată cu lanţul de siguranţă.
 Deci spuneţi părinţilor voştri să vă asigure locuinţa prin orice mijloace pentru ca voi să fiţi în siguranţă, iar vizorul apartamentului vostru să fie la înălţimea voastră pentru a putea vedea cine este la uşă.
 Traversaţi strada numai pe la semafor sau pe la trecerea de pietoni, fără să alergaţi, dar în pas vioi;
 Nu faceţi derdeluşul în apropierea străzilor;
 Nu vă plimbaţi cu săniuţele pe stradă şi nu faceţi manevre bruşte ca să dezechilibreze sau să răstoarne săniuţa, mai ales dacă vă aflaţi lângă partea carosabilă:
 Nu vă jucaţi decât în locuri special amenajate şi cât mai departe de străzile pe care circulă maşini;
 Atenţie când aruncaţi cu bulgări! Este posibil ca cel vizat să se ferească, să alunece sau să ajungă în strada pe care circulă maşini

Recomandări pentru părinţi

Copilul tău este în siguranță la urat? Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar pentru aceștia plecatul la urat în perioada Anului Nou este una dintre cele mai așteptate. Întrucât copii merg în principal neînsoțiți la urat, crește riscul ca aceștia să fie acostați fie de alți minori sau adulți pentru a le cere banii adunați din această activitate tradițională, implicit crește riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni. Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră atunci când se află la urat vă recomandăm:

 Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la urat;
 Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la urat
 Stabiliți și verificați cu ce copii se vor deplasa;
 Impuneți-le copiilor să plece la urat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate;
 Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

Totodată, va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor, să informeze imediat părinţii sau Poliţia.

PUBLICITATE