NEAMȚ: Peste 300 de șoferi prinși fără centură într-o săptămână

Purtarea centurii de siguranță salvează vieți. Acesta este si motivul pentru care polițiștii Serviciului Rutier Neamț au derulat timp de o săptămână acțiunea Seatbelt, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Polițiștii rutieri au aplicat aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale.

Săptămâna 8 – 14 martie a fost dedicată controalelor R.O.A.D.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, precum și folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 997 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 302 sancțiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranță și 5 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”.

De asemenea, au fost reținute 95 de permise de conducere și retrase 55 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul activităților, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul rutier.

PUBLICITATE