NEAMȚ: Peste 200 de mașini, pericol iminent de accident

216 vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în județul Neamț, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente. La nivel național, numărul este de peste 1700.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

SONDAJ

Cu ce candidat veți vota la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

La nivelul județului Neamț, au fost verificate 854 de vehicule, dintre care 68,26% neconforme iar 216 mașini prezentau pericol iminent de accident

3,04 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 448 de amenzi contravenționale, au fost retrase 306 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere.

La nivel național, cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).

Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

PUBLICITATE
loading...