NEAMȚ: Peste 20 de permise reținute în câteva ore

Peste 20 de permise de conducere au fost reținute, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei acțiuni care a urmărit depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

La data de 1 august 2020, în intervalul orar 18.00 – 22.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, 19 pentru depășirea vitezei legale, 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 43 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reținute 22 de permise de conducere, 12 dintre acestea pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 8 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale, și 2 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Polițiștii rutieri au efectuat 421 de testări pentru stabilirea prezenței în aerul expirat a alcoolului.

În această perioadă, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, 6 dintre acestea fiind fapte de conducere a unui autovehicul de o persoană aflată sub influența alcoolului, 2 au reprezentat fapte de conducere a unui autovehicul fără permis, iar 2 de altă natură.

Exemplu:

La data de 1 august,  poliţiştii Biroului Rutier Piatra Neamţ au depistat în trafic, un tânăr de 18 ani, din Borlești, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Decebal din Piatra Neamț.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

PUBLICITATE