Neamț: Peste 1900 de familii din mai multe localități au rămas fără curent electric

Conform unui RAPORT OPERATIV / INFORMATIV al DelGaz Grid, privind avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, în această dimineață (30 iulie) la ora 6:00, erau nealimentate cu energie electrică mai multe localități: Dreptu, Piriul Fagului (total) și Bistricioara, Calugareni, Poiana Largului, Topoliceni, Galu, Poiana Teiului, Frumosu, Popesti (parțial)
Este vorba despre 27 Posturi de Transformare nealimentate, un număr total de 1.910 consumatori nealimentați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că ploile torenţiale care au căzut în cursul zilei de duminică pe teritoriul judeţului Neamţ au produs mai multe inundaţii și alunecări de teren în câteva localităţi.

Pe DN15, la kilometrul 242+600, în extravilanul localităţii Poiana Largului, pe partea stângă a drumului, s-a produs o alunecare a versantului, care a antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă. S-a intervenit cu mai multe utilaje pentru a elibera drumul iar circulaţia rutieră se desfăşoară normal.

Tot din cauza alunecărilor de teren din comuna Poiana Teiului, 2 familii au fost nevoite să se mute la rude din cauza riscului ca locuinţele să fie distruse.

Tot duminică, pompierii nemțeni au executat mai multe acţiuni de scoatere a apei din gospodării în comunele Pipirig, Piatra Șoimului, Borlești și Gârcina.

Și drumurile naționale din județul Neamț au fost afectate. Din cauza aluviunilor căzute de pe versanţi pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei a fost întreruptă la km 56+300 de metri, în zona localităţii Roşeni (în jurul orei 13:00 a revenit la normal).
De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale s-a circulat îngreunat:
– DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ, la km 27+500 de metri, în zona localităţii Petru Vodă (apă pe carosabil);
– DN15 Poiana Largului – Topliţa, la Bistricioara (arbori pe carosabil);
– DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei, la km 58, în zona localităţii Poiana Teiului (căderi de pietre de pe versant pe carosabil).

PUBLICITATE