NEAMȚ: Peste 150 de nemțeni, prinși fără mască și amendați, ieri, de polițiști

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 110 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, precum și mijloacele de transport în comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 138 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 96 de mijloace de transport și au fost legitimate 757 de persoane.

Echipele de control au depistat peste 150 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 16.000 de lei.

Vă aducem la cunoștință faptul că începând de astăzi7 noiembrieora 08.00, prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în 2 localități din județul Neamț unde s-a constatat că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, respectiv comuna Pângărați și comuna Ceahlău, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, cu excepția teraselor și se prelungește această interdicție și în municipiul Piatra Neamț, fiind instituite și alte măsuri obligatorii.

În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să conștientizați importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

Măsurile dispuse în acest context au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, pentru a limita riscul de infectare.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci acela de a limita răspândirea virusului Covid-19, precum și de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, în contextul stării de alertă.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

PUBLICITATE