NEAMȚ: Peste 100 de șoferi sancționați săptămâna trecută de polițiști

Poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au verificat 247 de autovehicule destinate transportului de persoane şi marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale. Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 08 – 14 februarie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Neamț au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost verificate 138 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 68 de conducători auto, din care 6 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule și 3 pentru lipsa unor documente ale vehiculului.

De asemenea, polițiștii au depistat o persoană care conducea un vehicul sub influența alcoolului iar alte două persoane au fost sancționate pentru fraudarea aparatului tahograf, în vederea alterării înregistrării timpilor de conducere și de odihnă.

Restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 109 autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru neregulile constatate, 36 dintre conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional.

Șapte dintre sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 1 pentru lipsa unor documente ale conducătorului auto, 3 pentru lipsa unor documente ale vehiculului iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

PUBLICITATE