Neamț: Pesta porcină africană, printre temele Colegiului Prefectural

Joi, 26 iulie, s-a desfășurat ședința Colegiului Prefectural la care au participat, în afara membrilor de drept, și membrii Comitetului de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice, notează un comunicat emis de prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au abordat următoarele teme:

  1. Supravegherea sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prepararea, depozitarea, transportul şi comercializarea alimentelor; prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în judeţul Neamţ în sezonul estival 2018, ocazie cu care directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ, dr. Sorin ULEA, a realizat un material informativ adaptat subiectului.

În acest context, luând în considerare depistarea unor focare de pestă porcină africană în țară, directorul D.S.V.S.A. a făcut și unele precizări importante în acest sens, solicitând reprezentanților serviciilor publice deconcentrate, mediatizarea campaniei de informare privind acest pericol.

În acest moment, în judeţul Neamț nu există suspiciuni privind existența vreunui caz de pestă porcină africană. Situația va fi monitorizată atent, raportându-se D.S.V.S.A. orice modificare, fiind necesară implicarea activă a tuturor celor prezenţi pentru a preveni contactarea şi răspândirea virusului pe teritoriul judeţului nostru.

  1. Evoluţia sistemului public de pensii începând cu 01.01.2011 – data intrării în vigoare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ocazie cu care directorul Casei Judeţene de Pensii Neamţ, a expus câteva idei principale privind aplicarea legislaţiei actuale. Materialul a fost pus la dispoziția reprezentanților persoanelor vârstnice spre consultare.
  2. Noutăţi legislative privind activităţile de prevenire a corupţiei şi de educare pentru promovarea integrităţii – O.M.A.I 62/2018, material prezentat de către reprezentantul Biroului Judeţean Neamţ al D.G.A.

Înţelegând importanţa acţiunilor de prevenire a corupţiei şi de educare pentru promovarea integrităţii, reprezentanții serviciile publice deconcentrate s-au arătat interesați de organizarea unei şedinţe de lucru la care să fie prezenţi consilierii de integritate/etică, din fiecare instituție în parte, pentru documentare.

PUBLICITATE