NEAMȚ: Persoanele defavorizate primesc produse de igienă

Primăria Municipiului Piatra-Neamț  informează că din data de 27 ianuarie începe distribuirea produselor de igienă prin POAPD

În cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2019/2021, Primăria Municipiul Piatra Neamț desfășoară, prin Direcția de Asistență Socială, activitatea de distribuire a produselor de igienă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt:

  1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social), acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. Primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, aflați în plată.
  2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii        nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachetele pentru toți membrii familiei, in baza actelor de identitate ale tuturor membrilor de familie.
  3. ersoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.

Persoanele care aparțin acestor categorii  și care la data distribuirii produselor de igienă se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reședința în străinătate, beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, nu au dreptul de a primi produse distribuite în cadrul POAD.

Un pachet cu produse de igienă conține: 5 periuțe de dinți, pasta de dinți (300 ml), săpun lichid (500 ml), șampon pentru copii (800 ml), șampon pentru adulți (500 ml), detergent pentru rufe (2,7 kg).

Ridicarea produselor de igienă se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a produselor de igienă de către destinatarii finali.

Produsele se vor distribui la depozitul local aflat în Cartierul Speranța,  str. Izvoare nr.151K,  începând cu 27 ianuarie 2020, de luni până joi între orele 09.00-14.00, iar vineri între orele 09.00-13.00.

PUBLICITATE