NEAMȚ: Percheziții la spărgătorii unei pensiuni din Neamț. Doi tineri au fost reținuți

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Gârcina au probat activitatea infracțională a doi tineri din Crăcăoani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. În urma percheziției efectuate la domiciliul acestora au fost descoperite bunurile sustrase, prejudiciul cauzat fiind recuperat în totalitate.

La data de 17 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat o percheziție, pe raza localității Crăcăoani, la locuința unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 7-8 noiembrie, doi tineri de 18, respectiv 25 de ani, ambii din localitatea Crăcăoani, ar fi pătruns, prin efracție, într-o pensiune și o dependință de la o exploatare forestieră din Gârcina, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la 4.000 de lei.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit bunurile sustrase, prejudiciul cauzat fiind recuperat și restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, tinerii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați.

PUBLICITATE