NEAMȚ: Percheziții în Neamț la hoți de cablu telefonic. Prejudiciu de peste 500.000 de lei

La data de 4 iulie, polițiștii de Secției de Poliție Rurală Români, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea a două infracțiuni de furt calificat.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 300 de metri de cablu telefonic și cinci clești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din anchetă au reieșit indicii că, în noaptea de 7/8 iunie a.c., trei bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, din Iași, s-ar fi deplasat în localitatea Secuieni, unde folosindu-se de o scară telescopică și doi clești, ar fi tăiat și sustras 800 de metri de cablu telefonic, ce aparținea unei societăți comerciale de profil.

De asemenea, în noaptea de 16/17 iunie a.c., aceștia s-ar fi deplasat, din nou, în zona dintre localitățile Secuieni și Butnărești, de unde ar fi sustras 900 de metri de cablu telefonic.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 500.000 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului, doi dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și de sprijinul polițistilor din cadrul Poliției municipiului Roman și structurilor de investigații criminale  din cadrul Secțiilor de Poliție Lețcani și Mirosalva din cadrul I.P.J. Iași.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ și Iaşi.

PUBLICITATE