Neamț: Percheziții DGA! Două persoane reținute! Șpagă la proba practică pentru permisul auto

Joi, 20 aprilie a.c., ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat activități de procedură penală în vederea instrumentării probatoriului într-o cauză de corupție privind modalitățile de promovare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Neamț, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat ieri 2 percheziții domiciliare și au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere.

În dosarul penal aflat în cercetarea unității de parchet sunt vizate infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în legătură cu promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere de către anumiți cetățeni din orașul Târgu Neamț. Sumele practicate în cauză sunt cuprinse între 700 și 1200 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro.

Cercetările efectuate până în prezent nu evidențiază implicarea unor cadre M.A.I., acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecții C.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la  trafic de influență (4 infracțiuni) și H.I. pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Pentru desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operațiuni Speciale Bacău și Neamț, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

PUBLICITATE