NEAMȚ: Pentru al 6-lea an consecutiv, o pietreancă este prima la moaștele Sfintei Parascheva

Iașul este, în aceste zile, capitala ortodoxiei românești. Acolo va fi cel mai mare pelerinaj din țară, cel închinat Cuvioasei Parascheva. Sute de mii de credincioși sunt așteptați să se roage la racla cu moaștele Sfintei.

În jurul orei 6:00, un sobor de preoţi, condus de Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a purtat racla cu moaştele Sfintei Parascheva în procesiune. Aceasta a fost apoi depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La procesiune au luat parte mii de pelerini. Majoritatea acestora au venit la Iaşi încă de joi dimineaţa şi s-au aşezat la rând în aşteptarea momentului în care se vor închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Prima persoană venită în pelerinaj care s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost Elena Săbiuţă, o femeie în vârstă de 76 de ani, din Piatra Neamţ. 

Am venit aici să ne încărcăm cu Duh Sfânt. Stăm la rând de ieri dimineaţă de la ora 9,00. Am avut noroc. Anul acesta a fost cald, nu a mai plouat şi nu a mai fost aşa de frig. Eu am venit însă pregătită. Am în geantă o păturică. Vin aici de 14 ani. Vă spun drept, prima dată când am venit dimineaţa la procesiunea de scoatere a moaştelor am fost foarte impresionată. Am simţit un fior în tot corpul, aşa de mult m-a impresionat. De atunci nu am lipsit în niciun an, a spus Elena Săbiuţă. – notează ziaruldeiasi.ro

Este pentru al 6-lea an consecutiv când pietreanca apare în atenția presei ca fiind prima persoană care s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Vezi articolul din 2018 – AICI

Vezi articolul din 2017 – AICI

Vezi articolul din 2016 – AICI

PUBLICITATE