NEAMȚ: Pedepse pentru tinerii care au omorât în bătaie un bătrân

Tribunalul Neamţ a pronunţat prima sentinţă în cazul crimei de la Secuieni, când un bătrân a fost omorât în bătaie de 3 tineri, doi de 18 ani şi altul minor. 

Doi dintre agresori, în vârstă de 18 ani, au primit, fiecare, 15 ani şi 8 luni de închisoare, iar minorul, în vârstă de 17 ani, a fost obligat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 6 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Crima a avut loc pe 11 octombrie 2018, după ora 22:00, în locuința bătrânului din comuna Secuieni.

Conform anchetatorilor, fiul victimei a anunțat duminică, 14 octombrie, că și-a găsit tatăl decedat în locuința din comuna Secuieni.

După efectuarea necropsiei s-a constatat că moartea a fost violentă și s-a datorat multiplelor leziuni suferite prin loviri repetate, stabilindu-se o legătură directă între lovituri și deces.

Echipa de investigații a identificat cei trei autori, doi tineri de 18 ani și unul de 17 ani, toți din Secuieni.

Aceștia ar fi intrat în locuința victimei pe 11 octombrie, după ora 22:00, pentru a tâlhări bătrânul. Au agresat victima, i-au produs leziunile care au condus la deces, după care au părăsit locuința fără a găsi și a sustrage bunuri sau bani.

Fața de cei trei a fost luată măsura reținerii pentru infracțiunea de omor calificat.

Inițial, colegii mei au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. În urma extinderii cercetărilor și a apariției de noi probe, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat și tîlhărie calificată. – ne-a declarat atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan

PUBLICITATE