Neamț: Pe cine deranjează şefa Tribunalului Neamţ?

În ultima perioadă se observă un atac susţinut, atât mediatic cât şi prin intermediul reţelelor de socializare, împotriva preşedintelui Tribunalului Neamţ, judecătorul Alina Mihaela Palancanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întâmplător sau nu, atacurile au început în perioada în care judecătorul nemţean a participat, alături de alţi colegi din ţară, la protestul magistraţilor care a avut loc în faţa Curţii de Apel Bucureşti, din 16 septembrie.

În acea zi, un număr mare de magistrați au protestat împotriva modificărilor la legile justiției și la codurile penale, prelungirea mandatelor Inspecției Judiciare prin Ordonanță de Urgență, ignorarea și ridiculizarea Comisiei de la Veneția.

La acel moment, judecătorul Alina Mihaela Palancanu declara: „Independența nu este un privilegiu al magistraților, ci o garanție a tuturor cetățenilor că justiția va fi una dreaptă pentru toți.

Imediat după această ieşire curajoasă şi asumată, au început atacurile. Site-ul  „luju.ro” (un site cunoscut pentru atacurile susținute la adresa DNA, controlat de Răzvan Savaliuc), a publicat un material în care „doamna în roşu de pe scările Curţii de Apel” (aşa cum o etichetează site-ul respectiv) se face vinovată de faptul că soţul ar fi lucrat în cadrul DIPI, apoi s-ar fi mutat cu serviciul la SRI şi că acest lucru n-ar fi tocmai în regulă.

Acest articol publicat de luju.ro a deschis calea atacurilor mizerabile asupra judecătorului nemţean pe paginile de socializare, cu referiri la familie şi la aspecte care nu ar avea ce căuta în spaţiul public.

Alina Mihaela Palancanu a reacţionat cu o postare publică care aduce lămuriri în totalitate subiectului care a făcut atâta senzaţie şi a născut valul de atacuri din ultima perioadă:
În ce lume mizerabilă putem trăi… Un gunoi care a preluat informațiile postate de luju la categoria „Zvonuri sau pamflet” și care îmi denigrează imaginea în cel mai grotesc mod. Soțul meu nu a lucrat în SRI niciodată, ci doar la DIPI de unde s-a și pensionat în urmă cu 2 ani și nu am auzit de niciun protocol încheiat de DIPI cu vreo instanță. Nu reușesc să înțeleg cum poți să te amuzi băgându-ți bocancii în viața unei persoane și murdărindu-i cu noroi relația de familie cu soțul și copiii, doar pentru a te distra”.

Pe drept cuvânt se naşte întrebarea: pe cine deranjează judecătorul Alina Mihaela Palancanu?

Ieşirea publică împotriva modificării legilor justiţiei şi anumite zvonuri legate de o posibilă ascensiune a judecătorului în Consiliul Superior al Magistraturii, pare să dea dureri de cap multor personaje care au făcut în ultima vreme o ţintă din judecătorul nemţean.

PUBLICITATE