Neamț: Patru ore de intervenție și o mașină abandonată pentru că s-au ghidat după GPS (FOTO)

S-au ghidat după GPS-ul mașinii și s-au blocat în mijlocul sălbăticii, pe un drum izolat, impracticabil și pe care circulația publică este interzisă și imposibilă chiar pentru mașini de teren. Asta au pățit duminică, 3 iunie, două familii din Galați (cu trei copii mici).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Rezultatul: patru ore de interventie a echipei salvamont si a unui echipaj al postului de jandarmi din Ceahlau, o masina distrusa cu baia de ulei sparta si care a trebuit abandonata in padure. In final, doar una dintre masini a fost scoasa la asfalt, ocupantii celeilalte fiind condusi in siguranta de noi in Statiunea Durau si cazati la o pensiune.

Interventia s-a derulat intre orele 12.00 si 16.30 si speram sa fie ultima din cele 5 operatiuni care au marcat aceasta minivacanta de 01 iunie.

Este pentru a nu stiu cata oara cand datorita increderii prostesti pe care o au unii in aparatele GPS sunt puse in pericol integritatea bunurilor si a persoanelor si totodata se consuma resurse inutil. Pentru a preveni aceaste situatii este cred necesar ca macar in zonele turistice, administratorii acestor drumuri de exploatare sa le securizeze cu bariere si panouri indicatoare asa cum de altfel ii obliga legea. – informează Salvamont Neamț

 

PUBLICITATE