NEAMȚ: Parlamentarii USR copiază de la PSD ipocrizia și minciuna

Am constatat cu surprindere că ipocrizia și minciuna nu ocolesc nici tinerii politicieni, ba mai mult, se pare că aceste două „calități” încep să prindă rădăcini în unul dintre cele mai tinere partide apărute în viața politică, vorbim aici de USR.

În cadrul unei conferințe de presă susținute de către conducerea USR Neamț, deputatul Iulian Bulai și-a început discursul cu o minciună de toată frumusețea. Sau o fi doar o mică manipulare…

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta ne spune că este primul parlamentar care a prezentat un raport al activității sale în Parlament, lucru care a făcut ca restul parlamentarilor de Neamț să îi copieze „inovația” și să procedeze și ei la fel, lucru care, în opinia deputatului USR, a creat o altfel de cultură politică.

E greu de înțeles cum un politician așa de tânăr și implicat poate să vină cu un astfel de mesaj. Dacă spunea lucrul acesta într-un mediu restrâns, colegilor de partid sau poate pe undeva prin mediul rural, unde presa ajunge mai greu, era de înțeles. Dar să spui într-o conferință de presă că ești singurul, unicul parlamentar cu raport de activitate, depășește orice închipuire.

Până prin anul 2010, când presa on-line nu avea mare impact, ziarele scrise erau pline de mesaje, pe pagini întregi, color, cu rapoartele de activitate ale parlamentarilor nemțeni, acestea apărând de obicei la începutul fiecărui an, dar și la finalul mandatelor acestora.

Odată cu apariția presei online, link-urile cu rapoartele de activitate ale aleșilor au umplut paginile de socializare, fiecare dintre ei prezentând ce au reușit să facă în întregul mandat sau în sesiunile parlamentare care se încheiaseră.

Vom prezenta la sfârșitul articolului doar câteva exemple, ca să înțeleagă și domnul deputat USR Iulian Bulai că nu este unicul ales cu raport de activitate la purtător.

Concluzionând, putem afirma fără îndoială că USR este un partid pe val, este un partid în care mulți nehotărâți își pun speranțele, este un partid vocal la nivel central și sunt promotorii mesajului ”o altfel de politică”. Nu ne permitem să le dăm sfaturi, dar dacă vor aluneca pe panta minciunii, manipulării și dezinformării, vor avea soarta unui altui partid care au început în forță și s-a stins repede, PP-DD.

Toate statisticile arată că populația are o părere proastă despre politică și politicieni, iar românii nu pot fi păcăliți la nesfârșit. Există un segment de piață de peste 30% care nu este captiv niciunui partid politic, dar care este schimbător și își pune ușor speranțele în politicieni și formațiuni politice care încearcă sau măcar lasă impresia că fac o altfel de politică. Asta până când se dovedește a fi o altă gogoașă, servită de alți politicieni, mai noi sau mai vechi.

Intervenția deputatului Bulai din cadrul conferinței de presă:

Analizând în perspectivă activitatea mea în județ și în parlament în ultimii doi ani, vă pot spune că sunt foarte mulțumit din perspectiva unei realizări foarte concrete iar acest lucru îl simțiți dumneavăastră, jurnaliștii, cel mai mult (n.r. – ???), anume faptul că am fost primul parlamentar care am avut un raport de activitate parlamentară și că acest lucru a creat o altfel de cultură politică, acum toți ceilalți parlamentari de Neamț având rapoarte parlamentare, aducând la cunoștință alegătorilor și simpatizanților și cetățenilor județului cu ce își umplă timpul dumnealor. Acesta este un mod de a schimba lucrurile pe termen lung…” (sic!)

*textul este reprodus cuvânt cu cuvânt după felul în care s-a exprimat deputatul Iulian Bulai.

Mai jos, câteva exemple cu rapoartele de activitate ale parlamentarilor nemțeni

https://ziarulceahlaul.ro/senator-eugen-tapu-nazare-raport-de-activitate-al-mandatului-de-senator/

https://inroman.ro/2018/02/07/monitorizare-inroman-ro-emilia-arcan-zeci-de-luari-de-cuvant-si-interpelari-35082/

https://inroman.ro/2018/02/12/monitorizare-dan-manoliu-propuneri-legislative-35190/

http://monitorulneamt.ro/eugen-tapu-un-senator-activ-in-parlamentul-tarii/

http://www.ziare.com/piatra-neamt/stiri-actualitate/eugen-tapu-nazare-raporteaza-nemtenilor-raport-de-activitate-al-mandatului-de-senator-2012-2016-6283528

https://roman24.ro/raport-de-activitate-un-an-de-mandat-senator-dan-manoliu/

https://roman24.ro/raport-de-activitate-deputat-pnl-laurentiu-dan-leoreanu/

http://monitorulneamt.ro/deputatul-dan-leoreanu-raport-la-un-de-activitate/

https://www.ziarpiatraneamt.ro/danut-andrusca-raport-de-activitate-2018

https://www.ziarulderoman.ro/deputatul-psd-alexandru-rotaru-raport-de-activitate-parlamentara-dupa-doi-ani-de-mandat/

PUBLICITATE