NEAMȚ: Părintele Filaret Teodorescu, înmormântat la Mănăstirea Neamț

Părintele ieromonah Filaret Teodorescu, viețuitor al Mănăstirii Neamț, cel care a trecut miercurea aceasta la cele veșnice, a fost înmormântat vineri, 16 august 2019, la cimitirul din incinta așezământului monahal nemțean.

Obștea Mănăstirii Neamț s-a rugat astăzi, 16 august, pentru sufletul părintelui ieromonah Filaret Teodorescu, cel care a trecut recent la Domnul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Slujba înmormântării a fost oficiată de soborul părinților monahi, sub protia Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Zeci de credincioși, ucenici și rude, au participat la slujba săvârșită în incinta mănăstirii nemțene, spre pomenirea sufletului părintelui Filaret Teodorescu.

Mai multe puteți citi aici: doxologia.ro

Date biografice

Părintele Filaret (Cătălin) Teodorescu, s-a năcut în data de 17 decembrie 1970, în municipiul Fălticeni, județul Suceava, din părinții binecredincioși Toader și Mariana. În data de 4 mai 1990 a intrat în monahism, și a fost tuns călugăr la Schitul Icoana Nouă, în data de 5 decembrie 1991, de către părintele Agatanghel Bărbulescu, avându-l ca naș de călugărie pe ieromonahul Chiril Dumitriu. În anul 1994, părintele Filaret Teodorescu a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și a urmat studiile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. În perioada 18 septembrie 1994 – 1 martie 1997, a fost egumentul Schitului Icoana Veche, după care a fost chemat în ascultare la Mănăstirea Neamț, de către vrednicul de pomenire arhim. Irineu Cheorbeja, unde a fost rânduit ca preot slujitor și ca ajutor de econom. În data de 4 aprilie 1999, părintele a fost accidentat de un autoturism, fapt pentru care părintele Filaret a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. În dimineața zilei de 14 august 2019, ieromonahul Filaret Teodorescu a trecut la cele veșnice.

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândurile drepților!

PUBLICITATE