NEAMȚ: Parastas pentru pomenirea Arhimandritului Justin Pârvu (VIDEO)

Zeci de credincioși s-au adunat sâmbătă, 15 iunie, la Mănăstirea nemțeană Petru Vodă, unde s-au închinat la mormântul arhimandritului Justin Pârvu și s-au rugat pentru sufletul părintelui, cu prilejul împlinirii a șase ani de când marele duhovnic a trecut la Domnul.

Pelerinii au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, oficiată în altarul de vară al așezământului monahal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alături de ierarh au mai slujit părintele arhim. Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, părintele arhim. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, părintele arhim. Arsenie Popa, starețul Mănăstirii Sihăstria-Neamț, părintele Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț, dar și părintele profesor Vasile Păvăleanu, cadru didactic al Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț și ucenic al părintelui Justin Pârvu.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Basarabiei de Sud dimpreună cu părinții slujitori, au oficiat slujba Parastastului pentru arhimandritul Justin Pârvu, pentru eroii țării dar și pentru Mihai Eminescu, împlinindu-se astfel 130 de ani de la trecerea la veșnicie a poetului național.

sursa: Mitropolia Moldovei,
autor: Flavius Popa
video: doxologia.ro

PUBLICITATE