NEAMȚ: Pacient cu coronavirus, trimis de două ori acasă

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a cerut, celor de la DSP și IPJ Neamț să verifice cazul unui pacient pentru care nu au fost respectate protocoalele spitalicești.

Potrivit unui document transmis de prefect către instituțiile abilitate, în presa locală au apărut informații privind cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamț, infectat cu virusul COVID-19 care, deși de aproape 2 săptămâni prezenta simptome specifice, nu a fost încadrat, de către personalul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ca potențial bolnav.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta s-a prezentat de 2 ori la spital și a fost trimis acasă și abia a treia oară a fost testat, fiind diagnosticat pozitiv.

De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la Iași nu s-au realizat în condiții corespunzătoare.

„Având în vedere gravitatea situației vă solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv. În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală.” – notează documentul semnat de prefectul George Lazăr.

Vom reveni pe acest caz, cu poziția Spitalului Județean de Urgență…

PUBLICITATE