NEAMȚ: Operațiune de amploare. 68 de percheziții în Neamț și alte județe

În această dimineață, poliţiştii din Mureş efectuează 68 de percheziții, în Bucureşti şi în 14 județe (printre care și NEAMȚ), la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitățile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real.

De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acțiunea participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

PUBLICITATE