NEAMȚ: OFICIAL! Premierul Ludovic Orban a schimbat prefectul județului Neamț

Prefectul județului Neamț a fost schimbat printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Daniela Soroceanu a fost numită prefect al județului Neamț pe 15 martie 2018, în locul lui Vasile Panaite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit deciziei Guvernului României, Daniela Soroceanu se va întoarce pe postul de secretar al Consiliului Județean Neamț după ce a fost schimbată din funcția de prefect cu George Lazăr.

HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către doamna Soroceanu Daniela – potrivit deciziei luate în ședința de Guvern de marți, 10 decembrie.

În aceeași ședință, Guvernul l-a detașat în funcția de prefect pe George Lazăr.

HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Neamț de către domnul Lazăr George – conform listei proiectelor de acte normative adoptate de Guvern.

Vezi și NEAMȚ: Mesajul noului prefect, George Lazăr: „Împreună să construim bine pentru Neamț…”

Vezi și NEAMȚ: Mesajul fostului prefect, Daniela Soroceanu: „Munca mea nu se oprește aici…”

Pentru a putea fi prefect (funcţie pentru care trebuia să aibă calitatea de funcţionar public), George Lazăr s-a angajat pe 19 noiembrie 2019 pe postul de şef Serviciu Control Calitate şi Monitrorizare Mediu şi Marketing Instituţional, la Primăria Roman.

George Lazăr, de profesie avocat, a fost viceprimar al Municipiului Roman, timp de doi ani, în timpul primului mandat de primar al lui Laurenţiu Leoreanu.

A mai fost prefect al judeţului în 2013, fiind susţinut de liberalul Dorinel Ursărescu, la vremea respectivă preşedinte al PNL Neamţ şi urmându-se aceeaşi „reţetă“ de angajare la Primăria Roman, pe un post de funcţionar public. – notează Monitorul

PUBLICITATE