NEAMȚ: O tânără din Neamț participă, astăzi, la Festivalul „Strugurele de Aur” și are nevoie de votul nostru

În perioada 4 – 8 septembrie 2019 se va desfășura la Alba Iulia și Jidvei o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. 

Festivalul va fi transmis în direct pe Tvr 1, iar printre participanți se află și pietreanca Carmen Acatrinei, care va intra în prima seară (4 septembrie, începând cu ora 18:00), concurenta cu nr 2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a câștiga premiul de popularitate, Carmen are nevoie de susținerea publicului, și anume voturi prin sms la 1264 cu numărul de intrare în concurs, adică 02.

Ca în fiecare an, concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști.

Această ediție aduce o schimbare semnificativă în privința programului Festivalului, astfel încât concursul și recitalurile se vor desfășura în zilele de 4 și 5 septembrie, iar Gala laureaților va avea loc vineri, 6 septembrie.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată activităților educative destinate tinerilor concurenți, iar duminică, 8 septembrie, Gala laureaților își va afla ecoul la Jidvei, locul în care s-a făcut primul pas spre ceea ce avea să se transforme, în timp, într-unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din întreaga țară.

Carmen Acatrinei a absolvit Școala Populară de Arte „Carmen Saeculare”, secția canto popular în 2014, după care și-a continuat studiile în particular la Facultatea de Muzică.

În 2012 și-a început activitatea muzicală, participând la festivalul concurs național „Florile Ceahlăului” în Piatra-Neamț, unde a obținut premiul al II-lea.

De atunci am participat la diverse festivaluri și concursuri prin țară, cât și în afară (în Ucraina, tot în 2012) fiind laureată la aproape fiecare.

În 2013 am luat o „pauză vocală”, deoarece treceam prin procesul de schimbare a vocii, iar din 2018 am început din nou să particip la festivaluri, de un prestigiu mai mare, deoarece nu mai eram doar un copil și-mi era permis să particip la festivaluri mai mari (majoritatea sunt peste 16 ani).

Anul trecut am participat și la emisiunea-concurs „Vedeta Populară” difuzată tot pe Tvr 1.

Paralel cu muzica, în 2018 am ajuns la faza națională a Concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”.” – ne-a declarat Carmen

În prezent este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, la profilul matematică-informatică, intensiv engleză.

PUBLICITATE