NEAMȚ: O tânără din Neamț a stârnit o dispută aprinsă la „Românii au talent” (VIDEO)

O tânără din județul Neamț a stârnit o ceartă între Mihai Petre și Florin Călinescu, la ediția de vineri, 12 aprilie, a emisiunii „Românii au talent”. Cei doi și-au adresat cuvinte grele, după ce Sînziana Oșlobanu, o tânără de 24 de ani, din satul Oglinzi (comuna Răucești), județul Neamț, a interpretat o doină. 

Sînziana Oșlobanu (profesor de canto în Târgu-Neamț) a interpretat, acapela, o doină, moment care a stârnit reacţii diverse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Florin Călinescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că mulţi concurenţi aleg piese triste: „De ce veniţi toţi cu o baladă tristă? Pune mâna pe sârbe. Lasă doinele. Ai calităţi, iar muzica moldovenească este excepţională“.

În schimb, Mihai Petre l-a contrazis pe Florin Călinescu: „Eu nu cred că trebuie să fim veseli tot timpul. Viaţa e construită din alb şi negru, din stări diferite la fel de frumoase ambele“.

După remarca lui Mihai Petre, Călinescu a răbufnit: „(…) Viaţa este cum spune Mihai, compusă din alb și din negru, dar toată lumea ar vrea mai mult alb și mai multă veselie (…) Marii cântăreţi de muzică populară au cules şi folclor adevărat, dar succesul lor s-a datorat muzicii de petrecere. Vedea-l-aş pe Mihai într-un dans cu strigoi şi moroi. El care dansează numai muzică veselă (…) E o prostie ce a zis Mihai. Pe scena asta trebuie să veniţi cu energie şi veselie, nu cu mortăciuni“.

Conflictul s-a înteţit când Mihai Petre i-a cerut lui Călinescu să spună cum votează, sugerându-i astfel să încheie comentariile. Actorul a folosit cuvinte dure şi chiar dacă dansatorul a încercat să-şi păstreze calmul, la un moment dat s-a enervat la rândul lui şi a izbucnit. Cearta dintre cei doi s-a prelungit şi în momentele de pauză.

„Puştiule, vezi că eşti cu zece ture de stadion în spatele meu” / „Ai un vocabular destul de sărac” / „Nu pot să te las să te faci de c***t” / „Eşti nebun la cap. Tu ştii că o freci, dar te las în pace.” / „Te crezi buricul pământului. Ai un limbaj ieftin şi limitat” – sunt câteva dintre cuvintele pe care i le-a adresat Călinescu lui Mihai Petre.

Într-un final, toți cei patru jurați i-au dat Sînzianei 4 de „Da”.

PUBLICITATE