NEAMȚ: O nouă pedeapsă pentru nemțeanul care și-a omorât mama și sora

Articolul continuă după anunț

Curtea Supremă a redus la 20 de ani pedeapsa pentru nemțeanul Andrei Filip, cel care și-a omorât (pe 13 februarie 2016) mama și sora vitregă la Verona, tăindu-le apoi bucăți, punându-le în geamantane și aruncându-le în râul Adige. 

Inițial, la 28 martie 2017, criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață iar procurorii italieni au cerut ca Andrei Filip să execute pedeapsa în regim de izolare.

În februarie 2018, Curtea de Apel din Veneția i-a redus sentința la 30 de ani de închisoare.

Cu toate acestea, după cum a raportat Tg Verona, a fost acordată o nouă reducere penală tânărului român, de data aceasta perioada de detenție a fost redusă la 20 de ani: ”Curtea Supremă ar fi anulat circumstanța agravantă”, a declarat avocatul ucigașului. – notează gazetaromaneasca.com

Crima a avut loc pe 13 februarie 2016 în oraşul Verona.

Tânărul şi-a ieşit din minţi în urma unor discuţii cu mama sa, Mirela Bălan, care îl amenințase că îl va da afară din casă daca nu se va apuca să muncească şi a ucis-o pe femeie, chiar sub privirile îngrozite ale surorii sale de doar 12 ani.

Îngrijorat ca fetița să nu alerteze autorităţile, românul a ucis-o.

După comiterea crimelor, tânărul le-a tranşat trupurile şi le-a aruncat într-un râu, iar în aceeaşi zi s-a întors în România.

Autorităţile italiene au descoperit însă crimele şocante, astfel că românul a fost prins în România şi apoi trimis în Italia pentru anchetă.

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei», a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Vezi și O familie din Neamț a ȘOCAT Italia. Un tânăr și-a ucis mama și surioara de 12 ani

PUBLICITATE

Pe cine ați vota, astăzi, la Primăria Piatra-Neamț?

View Results

Loading ... Loading ...