NEAMȚ: O nouă pedeapsă pentru nemțeanul care și-a omorât mama și sora

Curtea Supremă a redus la 20 de ani pedeapsa pentru nemțeanul Andrei Filip, cel care și-a omorât (pe 13 februarie 2016) mama și sora vitregă la Verona, tăindu-le apoi bucăți, punându-le în geamantane și aruncându-le în râul Adige. 

Inițial, la 28 martie 2017, criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață iar procurorii italieni au cerut ca Andrei Filip să execute pedeapsa în regim de izolare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În februarie 2018, Curtea de Apel din Veneția i-a redus sentința la 30 de ani de închisoare.

Cu toate acestea, după cum a raportat Tg Verona, a fost acordată o nouă reducere penală tânărului român, de data aceasta perioada de detenție a fost redusă la 20 de ani: ”Curtea Supremă ar fi anulat circumstanța agravantă”, a declarat avocatul ucigașului. – notează gazetaromaneasca.com

Crima a avut loc pe 13 februarie 2016 în oraşul Verona.

Tânărul şi-a ieşit din minţi în urma unor discuţii cu mama sa, Mirela Bălan, care îl amenințase că îl va da afară din casă daca nu se va apuca să muncească şi a ucis-o pe femeie, chiar sub privirile îngrozite ale surorii sale de doar 12 ani.

Îngrijorat ca fetița să nu alerteze autorităţile, românul a ucis-o.

După comiterea crimelor, tânărul le-a tranşat trupurile şi le-a aruncat într-un râu, iar în aceeaşi zi s-a întors în România.

Autorităţile italiene au descoperit însă crimele şocante, astfel că românul a fost prins în România şi apoi trimis în Italia pentru anchetă.

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei», a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Vezi și O familie din Neamț a ȘOCAT Italia. Un tânăr și-a ucis mama și surioara de 12 ani

PUBLICITATE