NEAMȚ: O femeie a murit după ce s-a aruncat de pe baraj în lacul Bâtca Doamnei (FOTO)

știre actualizată

O femeie a decedat, în această seară, după ce s-a aruncat de pe baraj în lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17:40 când echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au fost anunțate prin apel la „112” de către un bărbat, că o femeie s-a aruncat în lac.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi văzut femeia (care ar avea în jur de 50 de ani) stând pe baraj iar la scurt timp i-a văzut trupul plutind în apă.

„În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au avut o misiune de salvare a unei persoane căzute în lacul Bâtca Doamnei.

Un cetățean ne-a informat că o femeie s-a aruncat în lacul Bâtca Doamnei.” – a transmis sublocotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț

La locul indicat s-au deplasat o autospecială complexă de primă intervenție, autospeciala pentru scafandri, barca și o ambulanță SMURD – TIM.

„Cu ajutorul bărcii, pompierii au scos victima și au predat-o echipajului de pe ambulanța SMURD, care i-au executat manevre de resuscitare.

Ulterior victima a fost transportată la spital în curs de resuscitare.” – a mai declarat Irina Popa.

În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Polițiștii nemțeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă) iar în urma cercetărilor vor stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.

PUBLICITATE