Neamț: O casă a luat foc de la o țigară. Un bărbat a suferit un atac de panică

Marţi, 03.10.2017, la ora 20:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Hârţeşti, comuna Mărgineni. La fața locului s-au deplasat un ofiţer şi opt subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență Mărgineni. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga construcţie.

În urma evenimentului au ars: acoperişul, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, tavanul din lemn pe o suprafaţă de cca. 50 mp, bunuri aflate în interior, 4 uşi din lemn, o fereastră din lemn şi s-au degradat pereţii locuinţei.
Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unui bărbat, cu atac de panică, care a refuzat transportul la spital.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de ,,fumatul în loc nepermis”.

PUBLICITATE