NEAMȚ: Nouă localități afectate de furtuni (FOTO)

Conform unui raport emis de autorități în această dimineață, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice (Codul galben și Codul portocaliu de furtuni), s-au înregistrat următoarele probleme:

  1. COMUNA GIROV, SAT CĂCIULEȘTI – s-a acționat pentru scoaterea apei din 6 curți cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț;
  2. COMUNA GIROV, SAT BOȚEȘTI – 3 curți și 1 beci cu două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț;
  3. COMUNA GRUMĂZEȘTI, SAT TOPOLIȚA – s-a acționat pentru scoaterea apei din 2 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț;
  4. COMUNA PETRICANI, SAT PETRICANI – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și subsolul primăriei Petricani cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Roman;
  5. ORAȘUL TÂRGU NEAMȚ – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț;
  6. COMUNA FARCAȘA, SAT STEJARU – s-a acționat pentru scoaterea apei dintr-o fântână cu un echipaj de pompieri de la Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului.
  7. Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului a efectuat o misiune de recunoaștere in localitatea Stejaru, comuna Farcașa pentru verificarea situației operative din teren. Nu au fost descoperite alte probleme.

Secția Drumuri Naționale Neamț a CNAIR a acționat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe DN 15D, iar S.C. DRUPO S.A. a acționat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe DJ 156A.

S.C. Publiserv S.A. și S.C. APASERV S.A. au intervenit pentru scoaterea apei dintr-o curte în anexa Văleni din municipiul Piatra Neamț.

La data raportării, în județul Neamț sunt 2 localități afectate de întreruperea energiei electrice, astfel: total – Hociungi și parțial: Moldoveni. Sunt afectate 8 posturi de transformare și un număr de 772 consumatori sunt nealimentați cu energie electrică.

O echipă a DELGAZ GRID acționează pentru remedierea defecțiunii.

În toate localitățile afectate de situații de urgență au acționat și serviciile voluntare pentru situații de urgență.

În urma manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase s-au înregistrat un număr de 22 apeluri de urgență.

PUBLICITATE