NEAMȚ: Noi pubele de gunoi în Piatra-Neamț (FOTO)

Primăria Piatra-Neamț a demarat un amplu proiect de modernizare a punctelor pentru colectarea deșeurilor din tot orașul prin înlocuirea pubelelor și a shelterelor unde sunt amplasate acestea cu unele noi, care permit colectarea deșeurilor conform normelor de colectare selectivă, stimulează selectarea, îmbunătățesc aspectul urbanisc și facilitează menținerea curățeniei în zonele de colectare.

Înlocuirea pubelelor se va face etapizat, pe zone, zona centrală fiind prima în care a început din această săptămână amplasarea noilor containere de colectare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai exact, este vorba de zona delimitată de str. Obor, bd. Dacia, str. Petru Rareș, bd. M.Eminescu, Cartierul Nemțesc, str. G. Coșbuc, str. Anton Vorel și str. Rodnei.

În această zonă sunt 68 de puncte de colectare care totalizează 404 module (sunt puncte care pot avea 4, 6 sau 8 module, în funcție de necesități).

Noul model al punctului de colectare este suprateran, securizat și permite colectarea selectivă a deșeurilor.

Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice.

Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și au încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor.

Modelul de container ales  permit suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.

Investiția este realizată din fondul constituit la nivelul Primăriei Piatra-Neamț din redevența achitată până în prezent de operatorul local Brantner Servicii Ecologice, iar termenul estimat de implementare este mijlocul anului viitor.

PUBLICITATE