NEAMȚ: Noi date în cazul fetițelor înjunghiate de tată

Polițiștii nemțeni au intervenit în această dimineață, într-un apartament din municipiul Roman, acolo unde un bărbat și-a înjunghiat fiicele gemene.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8:00, când polițiștii au fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi fost agresată și se află pe scara unui bloc din municipiul Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La scurt timp, echipajele de poliție au ajuns la fața locului, constatând că un bărbat în vârstă de 40 de ani (Nicolae D.) și-ar fi agresat soția (în vârstă de 34 de ani) și cele două fetițe gemene, în vârstă de 2 luni și jumătate.

Potrivit surselor noastre, mama și cele două fetițe dormeau într-o cameră în momentul în care a început scandalul. Tot în apartament se afla și băiatul lor în vârstă de 9 ani.

În momentul în care bărbatul a înjunghiat una dintre fete, băiatul și femeia ar fi fugit la un vecin, care a anunțat autoritățile.

Individul s-a încuiat în locuință, iar polițiștii au fost nevoiți să spargă ușa pentru a-l reține.

Se pare că agresorul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu era în atenţia poliţiştilor pentru vreo acţiune violentă, nefiind înregistrate cazuri de violență domestică la acea adresă.

Victimele au fost transportate de urgență la spital unde, din păcate, una dintre fetițe a decedat.

„În această dimineață a fost transportate la CPU Roman trei victime, două fete gemene de două luni jumătate, una dintre ele în stop cardio-respirator, cu plăci înjunghiate toracic și abdominal. S-a făcut resuscitare dar din păcate fără răspuns.

A doua fetiță avea plăci înjunghiate abdominale cu eviscerație de colon și transvers. 

De asemenea, mama acestor fetițe este în CPU sub supraveghere. Are 34 de ani și nu prezintă leziuni amenințătoare de viață.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Roman.

Fetița înjunghiată a fost transportată la cu elicopterul la Spitalul Sfânta Maria Iași.

„Am fost apelaţi prin 112 pentru un transfer cu elicopterul SMURD Iaşi pentru un copil, un bebeluş de gen feminin, de două luni, cu o plagă înjunghiată la nivel abdominal, cu evisceraţie de organe abdominale, respectiv stomac şi colon.

Copilul era conştient şi plângea. A fost pansat de către colegii de la spitalul Roman. A fost stabil pe timpul transportului şi l-am predat în Iaşi către spitalul Sfânta Maria, clinica de chirurgie pediatrică pentru intervenţie chirurgicală.„, a transmis Diana Cimpoeşu.

Starea fetiţei este stabilă, însă prognosticul este rezervat.

Pacientul este momentan stabil, cu un prognostic rezervat, având în vedere că şocul traumatic a fost sever. Riscurile cele mai mari sunt cele legate de tot ce înseamnă funcţionalitatea organelor interne care au fost lezate.

A fost lezată capsula hepatică, intestinul şi vedem cum va fi evoluţie postoperatorie. Da, este ventilată, reechilibrată hemodinamic. Probabil că va rămâne ventilată mecanic până starea se va ameliora”, a declarat managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu.

PUBLICITATE